Ny organisation tilføjet til forbudslisten

27-09-2024

Nu bliver det strafbart at modtage donationer fra Familie Fonden. Den antidemokratiske organisation optages på forbudslisten mod modtagelse af donationer.

Udlændinge- og Integrationsministeriet har fra dags dato opdateret forbudslisten mod modtagelse af donationer til også at inkludere organisationen Familie Fonden.

På baggrund af en indstilling fra Udlændingestyrelsen har udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek truffet afgørelse om, at organisationen opfylder kriterierne for at komme på donationslovens forbudsliste.

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek siger:

”Jeg er meget tilfreds med, at vi nu kan sætte Familie Fonden på forbudslisten. Det er en organisation, der underminerer vores alles demokrati og frihedsrettigheder. Vi må ikke bilde os ind, at ekstremisme kun er noget, der kommer udefra – det sker også i Danmark. Og vi skal gøre, hvad vi kan, for at forhindre dem i at påvirke og splitte vores samfund. Det er lige præcis det, forbudslisten er skabt for.”

Listen gør det ulovligt at modtage donationer fra fx organisationer, som modarbejder eller underminerer demokrati og grundlæggende friheds- og menneskerettigheder. For at blive optaget på listen skal der desuden være en vis sandsynlighed for, at organisationen også har til hensigt at yde en donation til en eller flere modtagere i Danmark. Der er tale om et absolut forbud.

Fakta:

Nærmere oplysninger om forbudslisten, herunder kriterierne for at komme på listen, kan ses her: Forbudslisten (us.dk)

Loven om forbud mod modtagelse af donationer fra visse fysiske og juridiske personer blev vedtaget af Folketinget i marts 2021.