Nye faciliteter skal styrke international rekruttering i Sønderborg og Esbjerg

10-08-2022

I både Sønderborg og Esbjerg vil der blive åbnet nye International Citizen Service-lokationer, som kan hjælpe udlændinge med at søge om opholds- og arbejdstilladelse, CPR-nummer og meget andet.

I dag er der International Citizen Service (ICS)-faciliteter i landets fire største byer, som står klar til at hjælpe udlændinge i Danmark. ICS’erne samler flere myndighedsopgaver under et tag, hvor udlændinge kan få hjælp til at ansøge om opholds- og arbejdstilladelse, CPR-nummer, og meget mere.

Nu åbner yderligere to ICS’er i henholdsvis Sønderborg og Esbjerg. Efter planen skal de nye faciliteter åbne i slutningen af 2022.

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek udtaler:

”De fire eksisterende ICS-kommuner har udført et rigtig godt stykke arbejde med at samle og drive en række tilbud, som er til stor gavn for både udlændinge og arbejdsgivere i Danmark. Jeg er derfor glad for, at vi nu kan åbne to nye ICS’er, så vi kan understøtte erhvervslivet og de udlændige, der kommer hertil for at arbejde, endnu bedre i fremtiden. I dag er der flere udlændinge beskæftigede i Danmark end nogensinde før. Det er en stor gevinst for Danmark.

Jeg håber, at åbningen af de to nye lokationer til efteråret kan gøre livet lettere for arbejdsgivere og udlændinge i Vest-, Syd- og Sønderjylland, som har brug for myndighedernes hjælp til at komme godt i gang på det danske arbejdsmarked.”

Fakta:

Regeringen, SF, Radikale Venstre og Kristendemokraterne indgik i januar 2022 en aftale om styrket international rekruttering på rimelige arbejdsvilkår og målrettet mangel på arbejdskraft. Med aftalen blev det besluttet, at der skal etableres to nye ICS-lokationer for at øge den geografiske spredning af ICS-faciliteter i landet.

Læs mere om ICS (engelsk): ICS: International Citizen Service (borger.dk)

De fire nuværende ICS-lokationer er placeret i København, Odense, Aarhus og Aalborg.