Invitation til doorstep efter møde med græsk minister

23-09-2021

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye får torsdag besøg af den græske minister for migration og asyl Notis Mitarachi. Pressen er velkommen til doorstep kl. 14.

De to ministre skal blandt andet drøfte migrationssituationen ved den græske grænse og i Europa. Grækenland har i de senere år haft mange irregulære indrejser over deres del af den fælles ydre grænse. De har derfor blandt andet netop afsluttet opførelse af et 40 km langt hegn ved grænsen til Tyrkiet og i en årrække modtaget assistance fra EU og medlemsstaterne i form af penge, udstyr og personel.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

”Den græske regering løfter i de her år en kæmpe opgave med at forsvare EU’s fælles grænser. Og de har for nylig udtrykt ønske om mere støtte fra EU. Det bakker jeg fuldt op om. Den ydre grænse er også Danmarks grænse. Notis Mitarachi er en god kollega, og jeg oplever ofte, at vi ser ens på de svære migrationsudfordringer, Europa står over for. Derfor ser jeg meget frem til at mødes med ham.”

Journalister er velkomne fra kl. 13.30. Der skal fremvises gyldigt pressekort, og pressekortet skal bæres synligt. Tilmelding skal ske til  og senest kl. 12.

Praktisk:

Dato: 23. september 2021

Tid: 14.00 (journalister er velkomne fra kl. 13.30)

Sted: Udlændinge- og Integrationsministeriet, Slotsholmsgade 10.