Ministeriet anbefaler kommuner at udsætte grundlovsceremonier

06-03-2020

Sundhedsmyndighederne anbefaler danskerne at undgå håndtryk for at begrænse smittespredning af coronavirus/COVID-19. Derfor anbefaler Udlændinge- og Integrationsministeriet kommunerne at udsætte planlagte grundlovsceremonier.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye har i dag orienteret partierne bag indfødsretsaftalen om, at Udlændinge- og Integrationsministeriet anbefaler kommunerne at udsætte deres planlagte grundlovsceremonier.

Udlændinge- og Integrationsministeriet har i dag været i telefonisk kontakt med de kommuner, der efter det oplyste havde planlagt grundlovsceremonier i dag og i de nærmeste dage, og ministeriet sender i dag et brev til samtlige kommuner.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

”Det er selvfølgelig en ærgerlig situation for dem, der nu må vente med at blive danske statsborgere. Men vi tager sundhedsmyndighedernes anbefaling alvorligt. I denne her situation må vi som samfund vise sammenhold for at begrænse smittespredningen.”

Lidt over halvdelen af dem, der på den seneste lov om indfødsretsmeddelelse blev stillet krav om deltagelse i en grundlovsceremoni, har efter ministeriets oplysninger på nuværende tidspunkt deltaget i en grundlovsceremoni.

Læs ministeriets brev til kommunerne (pdf) (åbner nyt vindue)

Yderligere oplysninger

Presserådgiver Søren Staberg Madsen, tlf. 61 98 32 79, 

Pressechef Pelle Dam, tlf. 61 98 32 80,