COVID-19: Udenlandske arbejdstagere kan midlertidigt arbejde ulønnet i sundhedsvæsenet

23-03-2020

Udenlandske arbejdstagere med sundhedsfaglig baggrund kan midlertidigt udføre ulønnet frivilligt arbejde i det danske sundhedsvæsen under situationen med coronavirus/COVID-19.

Der er fra forskellige sider stillet spørgsmål til denne pressemeddelelse efter offentliggørelse. Det har givet anledning til en præciserende pressemeddelelse. Læs den nye pressemeddelelse.

Alle regioner i landet har opfordret borgere med sundhedsfaglig baggrund om at skrive sig op til at hjælpe sundhedsvæsenet i bekæmpelsen af coronasmitte.

I den anledning har Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) udarbejdet spørgsmål og svar på, om og hvordan udenlandske arbejdstagere kan arbejde frivilligt på et hospital og hjælpe under situationen med coronavirus/COVID-19. Læs mere her (åbner nyt vindue).

Det er vurderingen, at udenlandske arbejdstagere med sundhedsfaglig baggrund gerne må udføre ulønnet frivilligt arbejde under coronavirus/COVID-19, selvom det normalt er lønnet arbejde. Der er i øjeblikket tale om en særlig situation, hvor der mange steder kan være behov for frivillig hjælp, og hvor frivillige kan komme til at hjælpe med at udføre arbejde, som man normalt får løn for.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

”Vi skal alle gøre, hvad vi kan, for at hjælpe hinanden i den nuværende situation. Sundhedsvæsenet er presset, og regionerne har højt og tydeligt sagt, at de mangler hænder. Jeg er derfor glad for, at det er muligt for udlændinge med en sundhedsfaglig baggrund at melde sig til at udføre ulønnet frivilligt arbejde i sundhedsvæsenet, mens corona-situationen står på.”

Yderligere oplysninger

Presserådgiver, Søren Staberg Madsen, Udlændinge- og Integrationsministeriet, tlf. 61 98 32 79, 

Presseansvarlig, Jesper Wodschow Larsen, SIRI, tlf. 72 14 21 00,