Regeringen opretholder grænsekontrollen

12-04-2019

Den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse fortsætter frem til den 12. november 2019.

Den danske regering har i dag besluttet at opretholde grænsekontrollen i yderligere 6 måneder, når den midlertidige grænsekontrol på det nuværende grundlag ophører den 11. maj 2019.

Den danske regering har i dag orienteret Europa-Kommissionen og de øvrige Schengen-medlemsstater om beslutningen.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg siger:

”Det er min og regeringens vigtigste prioritet at passe bedst muligt på Danmark. Selvom vi lige nu ser, at indrejse- og asyltallene er forholdsvis lave, så ændrer det ikke på, at der fortsat er et pres på Europas ydre grænser. Vi ser også en risiko for, at dem, der allerede er indrejst i Europa, rejser rundt mellem landene uden opholdstilladelse. Terrortruslen mod Danmark er fortsat alvorlig, hvilket gør grænsekontrollen nødvendig.”

Læs regeringens brev til Europa-Kommissionen (pdf) (nyt vindue)

Fakta

Danmark har siden den 4. januar 2016 gennemført midlertidig grænsekontrol ved den dansk-tyske landegrænse og i de danske havne med færgeforbindelse til Tyskland. Senest er grænsekontrollen blevet opretholdt til og med den 11. maj 2019.

Den danske regering har i dag besluttet at genindføre den midlertidige grænsekontrol for en periode på 6 måneder i medfør af Schengen-grænsekodeksens artikel 25 og 27 (normalproceduren). Beslutningen er truffet med henvisning til primært den alvorlige terrortrussel mod Danmark i lyset af migrationssituationen. Danmark står ikke alene med disse udfordringer, bl.a. Frankrig, Østrig og Tyskland har også valgt at opretholde deres midlertidige grænsekontrol.

Yderligere oplysninger

Kommunikationschef Sofie Odgaard, tlf. 41 71 78 46, 

Presserådgiver Mads Müller, tlf.: 61 98 32 77,