78 mio. kr. til kommunale integrationsambassadører

01-06-2018

36 kommuner får nu støtte til at ansætte integrations- og beskæftigelsesambassadører, der skal styrke flygtninges tilknytning til det danske arbejdsmarked.

Ambassadørerne skal bygge bro mellem kommunerne og virksomhederne, så endnu flere flygtninge bliver hjulpet ud på arbejdsmarkedet i ordinære jobs. Det sker blandt andet gennem en tæt dialog med virksomhederne om deres behov for arbejdskraft, så det kan matches med, hvad kommunen kan tilbyde. Ambassadørerne vil samtidig have et særligt fokus på at få kvinder og unge i arbejde.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg siger:

”Når man kommer til Danmark, skal man arbejde og bidrage aktivt til samfundet. Det gælder både mænd, kvinder og unge i en arbejdsdygtig alder. I regeringen har vi derfor en klar målsætning om, at hver anden flygtning skal være i arbejde efter tre år i landet. Og vi er godt på vej. Men især flygtningekvinderne ligger lavt i statistikken. Derfor sætter vi nu ekstra ind ved at give kommunerne støtte til at ansætte integrationsambassadører, der netop skal skubbe på for, at især kvinderne kommer i arbejde, så de på lige fod med alle andre kan bidrage til samfundet og blive selvforsørgende.”

Integrationsambassadørerne skal sikre sammenhæng i samarbejdet mellem virksomheder, jobcentre og den enkelte kommune om at integrere flygtninge gennem beskæftigelse.

Med støtten, som er en del af satspuljeaftalen for 2018, kan de 36 kommuner ansætte integrations- og beskæftigelsesambassadører i en 3 ½-årig periode.

Følgende kommuner har fået støtte: Allerød, Bornholm, Esbjerg, Faxe, Frederiksberg, Frederikshavn, Guldborgsund, Haderslev, Halsnæs, Hedensted, Helsingør, Ikast-Brande, Jammerbugt, Kalundborg, København, Køge, Langeland, Lemvig, Middelfart, Nyborg, Odense, Rebild, Roskilde, Silkeborg, Skanderborg, Skive, Slagelse, Svendborg, Sønderborg, Thisted, Tårnby, Vejen, Vejle, Viborg, Aabenraa og Aalborg

Yderligere oplysninger

Kommunikationschef Sofie Odgaard, tlf. 41 71 78 46,  

Presserådgiver Mads Müller, tlf. 61 98 32 77,  

Presserådgiver Søren Staberg Madsen, tlf. 61 98 32 79,