30 mio. kr. til bandebekæmpelse

28-06-2018

Fire kommuner får nu i alt 30 mio. kr. i støtte til at bekæmpe rekruttering af børn og unge til bandekriminalitet.

Som led i satspuljeaftalen for 2018 får fire kommuner nu økonomisk støtte til en forebyggende indsats, der skal forhindre bander i at opsøge og rekruttere børn og unge. Pengene kommer fra den første af to ansøgningspuljer og skal blandt andet bruges på de aktiviteter, kommunerne skal tilbyde børn og unge, så de ikke havner i kløerne på kriminelle bander.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg siger:

Vi ser alt for ofte, at mindre søskende bliver inspireret af deres kriminelle storebrødre eller ældre venner – især i socialt belastede familier og ghettoområder. Derfor skruer regeringen nu også op for den forebyggende indsats, der skal hjælpe familier, hvor børnene har stor risiko for at blive rekrutteret til bandekriminalitet. Vi skal sikre, at forældrene tager ansvar og holder deres børn væk fra gaden, så banderne får sværere ved at få fingrene i dem.

Ansøgningspuljen er en del af satspuljeinitiativet om en national bandetaskforce, der i januar 2018 blev etableret i Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI). Taskforcen skal i samarbejde med de relevante kommuner stoppe bandernes fødekæde ved at forebygge, at udsatte børn og unge bliver rekrutteret til bandekriminalitet og i stedet fokuserer på skolegang og almindelige fritidsaktiviteter.

De fire kommuner, der får tildelt 30 mio. kr. i alt, er: Ishøj, Slagelse, København og Fredericia.

Læs mere om den nationale bandetaskforce

Yderligere oplysninger

Presserådgiver Søren Staberg Madsen, tlf. 61 98 32 79,