Den nationale sanktionsliste udvides

11-01-2018

Endnu en person er i dag blevet sat på den nationale sanktionsliste over hadprædikanter, der bliver nægtet adgang til Danmark.

I dag tilføjer Udlændingestyrelsen endnu en person til den nationale sanktionsliste over religiøse forkyndere, der bliver nægtet adgang til Danmark. Den religiøse forkynder får derfor nu forbud mod at rejse ind i landet af hensyn til den offentlige orden.

Udlændingestyrelsen offentliggjorde den nationale sanktionsliste første gang den 2. maj 2017. Dengang indeholdt sanktionslisten seks religiøse forkyndere. Listen er sidenhen blevet udvidet med yderligere fem personer. I dag tilføjer Udlændingestyrelsen endnu én person, så listen udvides til at omfatte 12 personer i alt.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg siger:

”De rabiate hadprædikanter forsøger med deres hadske budskaber at underminere vores dejlige nation. Det vil jeg simpelthen ikke acceptere. Derfor vil vi også blive ved med at holde et skarpt øje med disse mennesker, så vi kan få dem sat på hadprædikantlisten og nægte dem adgang til Danmark.”

Fakta

Nærmere oplysninger om den offentliggjorte sanktionsliste kan ses på nyidanmark.dk.

Se sanktionslisten på nyidanmark.dk (nyt vindue)

Den offentlige, nationale sanktionsliste er en del af den politiske aftale fra foråret 2016 indgået mellem Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om initiativer rettet mod religiøse forkyndere, som søger at undergrave danske love og værdier og understøtte parallelle retsopfattelser.

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationsrådgiver Mads Müller, tlf. 61 98 32 77, 

Presse- og kommunikationsrådgiver Pernille Rølle, tlf. 61 98 32 83, 

Presse- og kommunikationsrådgiver Filip Ulrichsen, tlf. 61 98 33 92,