Regeringen opretholder grænsekontrollen

13-04-2018

Den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse fortsætter frem til den 12. november 2018.

Den danske regering har i dag besluttet at videreføre grænsekontrollen i yderligere 6 måneder, når den midlertidige grænsekontrol på det nuværende grundlag ophører den 11. maj 2018.

Den danske regering har i dag orienteret Europa-Kommissionen og de øvrige Schengenmedlemsstater om beslutningen.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg siger:

”Der er stadig pres på Europas ydre grænser og udfordringer med migranter, der flytter sig op gennem Europa. Samtidig er der fortsat en alvorlig terrortrussel mod Danmark, hvilket gør grænsekontrollen nødvendig. Det er både min og regeringens vigtigste prioritet at passe bedst muligt på Danmark”.

Læs regeringens brev til Europa-Kommissionen (pdf) (nyt vindue)

Fakta

Danmark har siden den 4. januar 2016 gennemført midlertidig grænsekontrol ved den dansk-tyske landegrænse og i de danske havne med færgeforbindelse til Tyskland. Senest er grænsekontrollen blevet opretholdt til og med den 11. maj 2018.

Den danske regering har i dag besluttet at videreføre den midlertidige grænsekontrol for en periode på 6 måneder i medfør af Schengengrænsekodeksens artikel 25 og 27 (normalproceduren), og den fortsætter således på samme grundlag som siden den 12. november 2017. Beslutningen er truffet med henvisning til primært den alvorlige terrortrussel mod Danmark i lyset af migrationssituationen. Danmark står ikke alene med disse udfordringer, bl.a. har også Tyskland valgt at opretholde deres midlertidige grænsekontrol.

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationsrådgiver Pernille Rølle, tlf. 61 98 32 83,