Hadprædikantlisten udvides endnu en gang

10-04-2018

Hadprædikantlisten har til formål at holde hadprædikanter ude af Danmark. Listen bliver i dag udvidet med yderligere én person, så den nu omfatter 14 personer.

I dag tilføjer Udlændingestyrelsen endnu en religiøs forkynder til den nationale sanktionsliste, også kendt som hadprædikantlisten. De religiøse forkyndere, der befinder sig på sanktionslisten, bliver nægtet adgang til Danmark af hensyn til den offentlige orden.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg siger:

”Religiøse hadprædikanter er ondskabens fangarme, og vi skal forhindre dem i at komme til Danmark og forsøge at manipulere andre med deres ekstreme, rabiate holdninger. Derfor er jeg også glad for, at Udlændingestyrelsen løbende tager stilling til, om nye hadprædikanter skal på listen over folk, der bliver nægtet indrejse i Danmark.”

Den nationale sanktionsliste blev første gang offentliggjort den 2. maj 2017 og er sidenhen blevet udvidet til i dag at omfatte 14 personer.

Fakta

Nærmere oplysninger om den offentliggjorte sanktionsliste kan ses på nyidanmark.dk.

Se sanktionslisten på nyidanmark.dk (nyt vindue)

Den offentlige, nationale sanktionsliste er en del af den politiske aftale fra foråret 2016 indgået mellem Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om initiativer rettet mod religiøse forkyndere, som søger at undergrave danske love og værdier og understøtte parallelle retsopfattelser.

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationsrådgiver Mads Müller, tlf. 61 98 32 77,