Endnu en hadprædikant bliver nægtet adgang til Danmark

12-12-2017

I dag bliver endnu en religiøs forkynder sat på den nationale sanktionsliste. Det bringer antallet op på i alt 11 hadprædikanter, der er nægtet adgang til Danmark.

Udlændingestyrelsen har i dag tilføjet endnu en udenlandsk religiøs forkynder til den nationale sanktionsliste, der skal forhindre hadprædikanter i at komme til Danmark. Udlændingestyrelsen har lagt de religiøse forkynderes adfærd til grund for optagelsen på sanktionslisten. De har forbud mod at rejse ind i landet af hensyn til den offentlige orden.

Den nationale sanktionsliste blev første gang offentliggjort den 2. maj 2017 med seks religiøse forkyndere og blev sidenhen opdateret med to nye personer den 15. juni 2017 samt yderligere to personer den 23. august 2017. I dag tilføjes endnu én person, så listen nu udgør i alt 11 personer.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg siger:

”Hadprædikanter har ingenting at gøre her i Danmark. De rejser rundt og spreder hadske budskaber og forsøger at få andre til at dele deres rabiate holdninger. Det glæder mig derfor at se, at Udlændingestyrelsen gør et godt stykke arbejde med løbende at opdage disse hadprædikanter.”

Fakta

Nærmere oplysninger om den offentliggjorte sanktionsliste kan ses på nyidanmark.dk.

Se sanktionslisten på nyidanmark.dk (nyt vindue)

Den offentlige, nationale sanktionsliste er en del af den politiske aftale fra foråret 2016 indgået mellem Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om initiativer rettet mod religiøse forkyndere, som søger at undergrave danske love og værdier og understøtte parallelle retsopfattelser.

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationsrådgiver Mads Müller, tlf. 61 98 32 77, 

Presse- og kommunikationsrådgiver Pernille Rølle, tlf. 61 98 32 83, 

Presse- og kommunikationsrådgiver Filip Ulrichsen, tlf. 61 98 33 92,