Det skal være nemmere at udvise kriminelle udlændinge

03-10-2016

Lovforslag om at stramme udvisningsreglerne sendes i høring.

I foråret fandt Højesteret, at udvisning af den kroatiske statsborger Gimi Levakovic ville være i strid med Danmarks internationale forpligtelser. Derfor er det blevet tydeligt for enhver, at der er behov for at stamme udvisningsreglerne. Nu skal lovgivningen ændres, så det står klart, at udlændinge, der begår kriminalitet, ganske enkelt ikke er velkomne i Danmark.

Et lovforslag sendes nu i høring for at genindføre reglen om, at kriminelle udlændinge skal udvises, medmindre det ”med sikkerhed” vil være i strid med Danmarks internationale forpligtelser. Målet er, at flere udvises.

Stramningen blev oprindeligt indført af den tidligere VK-regering i 2011 med støtte fra Dansk Folkeparti, men blev fjernet igen af S-R-SF-regeringen i 2012. Det var en klar fejl, at den tidligere regering lempede reglerne – og det vil regeringen nu rette op på.

Fremover skal tvivlen ikke længere komme den kriminelle udlænding til gode, hvilket betyder, at der altid vil ske en udvisning, medmindre det med sikkerhed vil være i strid med Danmarks internationale forpligtelser.

Udlændinge, Integrations- og Boligminister Inger Støjberg siger:

”Det er ingen hemmelighed, at jeg har været meget optaget af Levakovic-sagen, og at jeg gerne havde set, at han blev udvist af Danmark. Der skal være rimelighed i det her, og det er ikke rimeligt, at udlændinge, der begår kriminalitet i Danmark, ikke kan udvises. Derfor rydder vi nu op efter den røde regerings lempelser, så det bliver tydeligt for enhver, at kommer man hertil som udlænding og begår kriminalitet, så falder hammeren, og så er der kun en retning, og det er ud.”

Lovforslaget bliver sendt i høring og vedtages i løbet af efteråret 2016.

Se lovforslaget på Høringsportalen.dk (nyt vindue)

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationschef Mia Tang, tlf. 61 98 35 10, 

Presse- og kommunikationsrådgiver Pernille Rølle, tlf. 61 98 32 83, 

Presse- og kommunikationsrådgiver Filip Ulrichsen tlf. 61 98 33 92,