Inger Støjberg strammer op over for uledsagede mindreårige i Center Sandholm

12-12-2016

Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg justerer nu på en række ting, der vedrører Center Sandholms særlige afdeling for uledsagede mindreårige. Allerød Kommunes borgmester har påpeget en række problemer, som ministeren tager alvorligt.

Tyveri i det lokale supermarked, indbrud og stoffer. Det er nogle af de problemer, som lokalsamfundet i Allerød Kommune oplever med de uledsagede mindreårige under 18 år, der er indkvarteret på den særligt sikrede afdeling for unge uledsagede mindreårige med gadeorienteret adfærd i Center Sandholm.

Det har fået Allerøds borgmester Jørgen Johansen til at fremlægge sine bekymringer for Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg på et møde i dag.

En bekymring, som Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg tager alvorligt:

Jeg deler i høj grad borgmester Jørgen Johansens bekymring i forhold til de problemer, det skaber for kommunen, og den utryghed, det giver i lokalsamfundet. Vi er i gang med at skrue på nogle knapper, så det bliver lidt lettere at håndtere presset fra de her unge ballademagere, for det er klart, at det er en fuldstændig uacceptabel adfærd, og det kan og skal vi ikke finde os i."

Udlændingestyrelsen har således iværksat en række tiltag. Dels vil unge under 16 år blive anbragt på andre børnecentre end Center Sandholm.

Dels arbejder Udlændingestyrelsen på at speede sagsbehandlingen yderligere op for denne gruppe af uledsagede mindreårige, så det kan afklares endnu hurtigere, om der overhovedet er et grundlag for den enkeltes asylansøgning. Dette sker med respekt for, at sagsbehandlingen selvfølgelig skal være korrekt.

Endvidere har regeringen med den nye finanslov skabt mulighed for, at de ansatte kan gribe fysisk ind i forhold til de unge, når der er optakt til uro, og derved begrænse uroskabende adfærd. Regeringen er også på vej med nye regler, så dårlig opførsel udløser sanktioner, hvor de unge eksempelvis kan miste deres lommepenge, og i alvorlige tilfælde tilbageholdes på en institution.

Hertil kommer, at der er etableret en vagtordning samtidig med, at politiet har fast tilstedeværelse i Center Sandholm.

Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg vil i øvrigt besøge den særligt sikrede afdeling for disse uledsagede unge i Center Sandholm inden jul.

Yderligere information

Presse- og kommunikationschef Mia Tang, tlf. 61 98 35 10, 

Presse- og kommunikationsrådgiver Pernille Rølle, tlf. 61 98 32 83, 

Presse- og kommunikationsrådgiver Filip Ulrichsen, tlf. 61 98 33 92,