Efter møde: Ingen enighed mellem DF, S og SF om udvisningsregler

19-12-2016

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har i dag haft møde med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti om reglerne for udvisning af kriminelle udlændinge.

De tre partier havde ønsket at fremlægge ideer til ændringer af udvisningsreglerne for ministeren og havde offentligt tilkendegivet, at de ønskede at danne et flertal uden om regeringen for nye regler. Mødet er dog endt uden resultat, da det på mødet stod klart, at de tre partier ikke er enige om nogen ændringer af udvisningsreglerne.

"Jeg må sige, at det har været et meget specielt møde. De tre partier slog sig i sidste uge op på at have ideer til at ændre udvisningsreglerne. Men på mødet stod det klart, at det kun er Dansk Folkeparti, der reelt har nye forslag. Disse forslag er Socialdemokratiet og SF imidlertid imod, og de fleste er i øvrigt i strid med Danmarks internationale forpligtelser. Så det har været et stykke absurd teater, partierne har opført", siger Inger Støjberg.

I og med, at de tre partier ikke evnede at fremlægge nogen fælles forslag, agter regeringen ikke at indkalde de tre partier til flere møder.

"Jeg må sige, at jeg synes, det er lidt spild af regeringens tid, at man ikke forbereder sig bedre, end Socialdemokratiet og SF har gjort i dag. Når det er sagt, så glæder jeg mig over, at det efter mødet står klart, at både Socialdemokratiet og SF vil stemme for regeringens stramning af udvisningsreglerne, der skal tredjebehandles i dag i folketingssalen. Det er en kærkommen forandring i forhold til, at de to partier lempede udvisningsreglerne, da de selv sad i regering", siger Inger Støjberg.

Baggrund

Regeringens lovforslag, der netop nu behandles i Folketinget, genindfører reglen om, at kriminelle udlændinge skal udvises, medmindre det ”med sikkerhed” vil være i strid med Danmarks internationale forpligtelser. Målet er, at flere udvises. Stramningen blev oprindeligt indført af den tidligere VK-regering i 2011 med støtte fra Dansk Folkeparti, men blev fjernet igen af S-R-SF-regeringen i 2012.

Yderligere information

Presse- og kommunikationsrådgiver Pernille Rølle, tlf. 61 98 32 83, 

Presse- og kommunikationsrådgiver Filip Ulrichsen, tlf. 61 98 33 92,