Industriens Fond støtter integrationen med 50 millioner

12-10-2015

Industriens Fond har i forlængelse af topmødet på Marienborg øremærket 50 mio. kroner til at styrke integrationen ved at få flere flygtninge og indvandrere i job.

Industriens Fond har afsat 50 mio. kroner til – via en ekstraordinær uddeling - at styrke integrationen. Initiativet kommer på baggrund af statsministerens opfordring til, at alle dele af samfundet medvirker til at understøtte integrationen. Målet er dobbelt: danske virksomheder tilføres ny arbejdskraft, og integrationen forbedres ved, at flere flygtninge og indvandrere kommer i job.

Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg siger:

"Det er afgørende, at flygtninge og indvandrere, der kommer hertil, hurtigst muligt kommer ud på arbejdsmarkedet og bidrager til samfundet. Derfor har regeringen taget initiativ til et partnerskab med virksomhederne om bedre integration. Og det glæder mig, at industrien nu går foran med dette markante bidrag."

"For vi skal undgå en gentagelse af tidligere tiders fejlslagne integration, hvor alt for mange er endt i passiv forsørgelse. Derfor er det helt rigtigt, at Industriens Fond med sit initiativ tager skridt til at bygge bro mellem dem, der står uden for arbejdsmarkedet, og de brancher, der mangler hænder. Jeg er også glad for, at Fonden fokuserer på nye måder at samarbejde på mellem offentlige myndigheder og private virksomheder. For det er ingen hemmelighed, at udfordringerne er store, og der er behov for at gå nye veje for at løse dem."

Yderligere information

Spørgsmål kan stilles til Industriens Fonds sekretariat:

Ole Østrup, tlf. 23 80 06 60,