Udlændinge- og integrationsministeren inviterer til seminar om værdikamp

05-10-2024
Nyhed

Torsdag den 31. oktober vil ministeren afholde seminar om værdikamp og islamisk normpres.

Seminaret vil sætte fokus på, hvordan vi skal forstå og håndtere den værdikamp, der udspiller sig i Europa i relation til den brede integrationsdagsorden.

Ved seminaret vil der være oplæg fra Florence Bergeaud-Blackler, fransk antropolog og forfatter med bredt kendskab til islamistiske miljøer i Europa, samt Magnus Ranstorp, svensk forsker med speciale i terrorisme og med bred indsigt i nordiske forhold.

Efterfølgende vil der være en paneldebat med deltagelse af ovenstående personer samt en række personer med bredt kendskab til og interesse for området.

Niels Ivar Larsen, oversætter og journalist, vil være seminarets ordstyrer.

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek vil byde velkommen og runde dagens debat af.

Seminaret afholdes den 31. oktober 2024 fra kl. 10.00 – 13.00 på Den Sorte Diamant i København.

Arrangementet er åbent for offentligheden under forudsætning af, at man er tilmeldt begivenheden. Hvis du ønsker at deltage bedes du skrive til senest den 17. oktober 2024. I mailen bedes du oplyse dit fulde navn, titel og organisation.

Da der er et begrænset antal pladser, vil vi gennemgå alle tilmeldinger med henblik på at sikre en bred repræsentation af organisationer og fagligheder. Efter tilmeldingsfristens udløb vil du modtage en e-mail, der oplyser, om du har fået en plads på seminaret. Det bemærkes, at seminaret vil blive afholdt på engelsk.

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek udtaler:

”Danmark og resten af Europa står midt i en værdikamp, der skal kæmpes hver eneste dag. Selvom vi har gjort meget i Danmark, så er der stadig en markant udfordring, som vi deler med andre lande i Europa.

Det er derfor kun fornuftigt, at vi sætter os sammen på tværs af landegrænser og deler viden med både hinanden og offentligheden om, hvordan problemet ser ud nu og drøfter nye løsninger.”