Forside » Nyheder » Regeringen genoptager udsendelser til EU- og Schengenlande

Regeringen genoptager udsendelser til EU- og Schengenlande

Regeringen har besluttet gradvist at genoptage udsendelser af bl.a. afviste asylansøgere og kriminelle udviste udlændinge – i første omgang til EU- og Schengenlande. Arbejdet har for at begrænse smittespredning af COVID-19 været sat i bero siden 13. marts 2020.

Genoptagelsen gælder ikke Dublin-overførsler, da dette skal koordineres med andre EU-lande.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

”Det er meget vigtigt for regeringen, at udlændinge uden lovligt ophold bliver sendt ud af landet. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan genoptage udsendelser til EU- og Schengenlande. Og det er en prioritet for mig, at vi hurtigst muligt får gang i alle hjemsendelser igen.”

Lige så vel som Danmark kan begynde at udsende til EU- og Schengenlande, åbnes der samtidig op for, at danske statsborgere og udlændinge med opholdstilladelse eller opholdsret i Danmark, som er udvist eller afvist i et andet EU- eller Schengenland, kan udsendes til Danmark.

Yderligere oplysninger

Pressechef Pelle Dam, tlf. 61 98 32 80, 

Sidst opdateret 04.06.2020
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden