Forside » Nyheder » Regeringen genoptager overførsler efter Dublinforordningen

Regeringen genoptager overførsler efter Dublinforordningen

Regeringen har besluttet at genoptage overførsler efter Dublinforordningen. Arbejdet har for at begrænse smittespredning af COVID-19 været sat i bero siden den 13. marts 2020.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

”Det er meget vigtigt for regeringen, at Dublinsamarbejdet fungerer godt. Samarbejdet er nemlig en forudsætning for, at vi kan begrænse asylshopping mellem medlemsstaterne. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan genoptage overførslerne.”

Lige så vel som Danmark kan begynde at overføre til andre Dublin-lande, åbnes der samtidig op for, at de øvrige Dublin-lande kan overføre asylansøgere tilbage til Danmark.

Arbejdet med overførslerne vil naturligvis ske under hensyntagen til de gældende retningslinjer fra sundhedsmyndighederne.

Yderligere oplysninger

Presserådgiver Søren Staberg Madsen, Udlændinge- og Integrationsministeriet, tlf. 61 98 32 79,

Sidst opdateret 03.07.2020
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden