Forside » Nyheder » Opgaver overgår fra Udlændingestyrelsen til Hjemrejsestyrelsen

Opgaver overgår fra Udlændingestyrelsen til Hjemrejsestyrelsen

Hjemrejsestyrelsen har nu startet sit arbejde med at rådgive og tilrettelægge hjemrejse for udlændinge uden lovligt ophold i Danmark.

En række opgaver, som hidtil har været behandlet af Udlændingestyrelsen, er pr. 1. august 2020 overgået til Hjemrejsestyrelsen.

Det drejer sig om opgaverne forbundet med opholdspligt, underretningspligt, nedsættelse og fratagelse af kontante ydelser for visse udlændinge og behandling af ansøgninger om reintegrationsstøtte.

Opgaveoverdragelsen skal ses i sammenhæng med etableringen af Hjemrejsestyrelsen, som pr. 1. august 2020 også har overtaget ansvaret for en række opgaver på udsendelsesområdet fra politiet.

Dermed er opgaverne forbundet med udsendelse af udlændinge uden lovligt ophold i Danmark i højere grad samlet i Hjemrejsestyrelsen.

Læs mere om oprettelsen af Hjemrejsestyrelsen.

Sidst opdateret 06.08.2020
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden