Forside » Nyheder » Nyt projekt målrettet kommunernes arbejde med flygtninges traumereaktioner

Nyt projekt målrettet kommunernes arbejde med flygtninges traumereaktioner

Kriser som COVID-19 kan få tidligere traumer hos flygtninge til at blusse op igen. Særligt i en tid med stigende ledighed kan der være særlig god grund til, at jobcentre arbejder målrettet med at reducere traumesymptomer hos flygtninge med henblik på at øge deres trivsel og hjælpe dem i arbejde.

Derfor er det nu muligt for kommuner at ansøge om at deltage i et projekt, hvor medarbejdere på jobcentre bliver uddannet i en metode, som de kan bruge til netop dette.

Formålet med projektet er, at medarbejdere på jobcentre bliver i stand til at opspore og reducere traumesymptomer hos flygtninge, der står uden for arbejdsmarkedet. En reduktion i traumesymptomerne forventes at forbedre trivslen og bidrage til at bringe borgerne tættere på arbejdsmarkedet.

Kommuner får gennem projektet gratis uddannelse af fire-seks medarbejdere, ligesom SIRI tilbyder rådgivning og støtte til implementering. Indsatsen er tiltænkt beskæftigelsesområdet, hvor borgere med flygtningebaggrund kan have svært ved at finde fodfæste pga. traumer.


Læs mere her:

Oprettelsesdato 18.03.2021
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden