En hilsen fra ministeren

 

Kære kommunale medarbejdere

I år er det 20 år siden, at Danmark i 1999 – med en socialdemokratisk ledet regering spidsen – som det første land i verden fik en selvstændig integrationslov.

Men jubilæet er ikke mindst jeres – kommunernes – jubilæum. For et hovedpunkt i den ny lov var som bekendt, at integrationsindsatsen blev forankret hos jer. Og det er kun sund fornuft, fordi det sikrer et samspil med alle de øvrige kommunale områder, som integration jo i grunden er: beskæftigelsespolitik, uddannelsespolitik, boligpolitik og socialpolitik etc.

Ja, i dag kan man vel knap nok forestille sig, at ansvaret kunne ligge andre steder. Også takket være, at I kommunale medarbejdere gør en kæmpe indsats. Der er lang vej i endnu, før vi er i mål – og måske kommer vi det aldrig helt. Men under alle omstændigheder foretrækker jeg at se glasset som halvt fuldt frem for halvt tomt.

Mit fokus vil være at få fyldt glasset lidt mere op, således at flere mennesker – uanset hvor kort eller lang tid de opholder sig i Danmark – bidrager til samfundet, lærer sproget, kommer i beskæftigelse og mødes i vores fælles foreningsliv.  Jeg tror på, at vi kan forbedre integrationen. Det skal selvfølgelig ske i et positivt samarbejde og i en frugtbar dialog med alle gode kræfter på området: kommuner, frivillige foreninger, arbejdsmarkedets parter, et bredt politisk flertal og mange flere. Vi kan kun lykkes med integrationen, hvis vi alle hjælper til i fællesskab.

Jeg ser frem til at møde jer på Integrationstræf 19 i Odense den 10. september.

Mvh. Mattias Tesfaye

Sidst opdateret 06.09.2019
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden