Integrationsnyt sep. 2019

Velkommen til SIRI's første nyhedsbrev!

Fra i dag kan du få viden og inspiration til dit daglige arbejde på integrationsområdet direkte i mailboksen. Det er bl.a. viden om nye lovændringer, nye rapporter eller anden viden med relevans for integrationsområdet, ligesom vi vil præsentere aktuelt bedste viden på området. Det er viden, som vi blandt andet indsamler i tæt samarbejde med kommuner og andre aktører. Du får også nyt om kommende kurser, temadage og opkvalificering inden for området. Vi håber, du vil følge med.

God læselyst, 
Kasper Højvang Kyed
Direktør, Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI)

Se version af nyhedsbrevet med billeder her


En hilsen fra integrationsministeren - Mattias Tesfaye

Kære kommunale medarbejdere,

I år er det 20 år siden, at Danmark i 1999 – med en socialdemokratisk ledet regering spidsen – som det første land i verden fik en selvstændig integrationslov.

Men jubilæet er ikke mindst jeres – kommunernes – jubilæum. For et hovedpunkt i den ny lov var som bekendt, at integrationsindsatsen blev forankret hos jer. Og det er kun sund fornuft, fordi det sikrer et samspil med alle de øvrige kommunale områder, som integration jo i grunden er: beskæftigelsespolitik, uddannelsespolitik, boligpolitik og socialpolitik etc.

Læs hele ministerens hilsen her


Nyheder fra SIRI 


Integrationstræf i Odense den 10. sep. 2019

Beskæftigelsen for flygtninge og familiesammenførte stiger, og fremgangen i beskæftigelse skyldes i høj grad den store indsats i kommunerne. Men hvad har vi lært de seneste år, og hvordan kommer vi videre?

Det sætter KL og SIRI fokus på, når der for 7. gang afholdes Integrationstræf under titlen "Fremtidens integrationsindsats".

Tilmeld dig her

Få overblik over vores arrangementer i efteråret 2019

SIRI blænder igen i år op for en række arrangementer for fagfolk, der arbejder med integrationsområdet.

Du kan blandt andet blive klogere på integrationsgrunduddannelsen (igu), repatrieringsloven og håndtering af æresrelaterede konflikter, som er nogle af temaerne for de i alt 11 arrangementer. De fleste bliver afholdt i flere byer på tværs af landet.
Se hele kursuskataloget her

REM indkalder til repræsentantskabsmøde

Rådet for Etniske Minoriteter indkalder til det årlige møde i Repræsentantskabet lørdag d. 21. september kl. 10:00 – 16:00 på Scandic Bygholm Park Hotel i Horsens.

Det har siden 2014 været muligt for alle kommuner at vælge en repræsentant til Repræsentantskabet, og vi vil gerne opfordre alle kommuner, med eller uden integrationsråd, til at vælge og sende en repræsentant til mødet, så vi får et så stort og repræsentativt Repræsentantskab som muligt. 


Nye regler for Integrationsgrunduddannelsen (igu)

Den nye igu-lov fra 1. juli i år betyder, at det er muligt at forlænge igu-aftaler ud over de to år, hvis den igu-ansatte tager orlov i forbindelse med graviditet, barsel eller adoption, eller hvis han eller hun har været syg i mere end otte uger i træk. De nye regler betyder samtidig mindre administration forbundet med at søge om bonus efter 2 års ansættelse i et igu-forløb.

Læs mere om de nye regler her


Bliv klogere på De Utrolige År til udsatte etniske minoritetsfamilier
Hvordan forbedrer man trivslen hos og relationen mellem børn og forældre fra etniske minoritetsfamilier og hjælper forældrene til at blive mere bevidste om deres rolle og ansvar? Det kan du blive klogere på, når Styrelsen for International Rekruttering og Integration holder temadage til oktober om metoden - "De Utrolige År". Temadagene bygger på positive resultater fra et tidligere projekt fra kommunerne Holstebro, Mariagerfjord, Ishøj og Høje-Taastrup.

 

 Læs mere om kurset i vores kursuskatalog her

Sidst opdateret 14.01.2020
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden