Forside » Nyheder » Nyhedsbrev: Integrationsnyt » Oktober 2019 » Helhedsorienteret indsats skal sikre at flere indvandrerkvinder kommer i beskæftigelse

Helhedsorienteret indsats skal sikre at flere indvandrerkvinder kommer i beskæftigelse

Helhedsorienteret indsats skal sikre, at flere indvandrerkvinder kommer i beskæftigelse

Projekt Flere indvandrerkvinder i arbejde er en helhedsorienteret indsats, som har til formål at få flere ikke-vestlige indvandrerkvinder i beskæftigelse. Fra erfaring og undersøgelser fremgår det, at disse kvinder som oftest har andre udfordringer end manglende beskæftigelse. Den lavere beskæftigelse blandt kvinderne kan blandt andet skyldes barrierer som utilstrækkeligt kendskab til det danske samfund og dets normer, selvoplevede helbredsudfordringer, ringe danskkundskaber i samspil med udfordringer forbundet med traditionelle køns- og familiemønstre og negativ social kontrol. Problemstillingerne er komplekse og går på tværs af forvaltninger og sektorer. Projektets formål er derfor at støtte en række kommuner i at lave en målrettet og tværfagligt koordineret indsats med et konstruktivt samarbejde med kvinderne og deres familier og derigennem sikre, at flere fra målgruppen kommer i arbejde.

Et af omdrejningspunkterne for projektet er, at udfordringerne skal imødegås ved en mere håndholdt indsats samt med ledelsesmæssig indstilling til at arbejde tværfagligt i kommunen. De 15 kommuner, der er indstillet til at deltage i projektet, er altså udvalgt på baggrund af blandt andet disse kriterier. Projektkommunerne, der har fået tilsagn, er Brøndby, Helsingør, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Vallensbæk/Ishøj, Hedensted, Herning, Silkeborg, Viborg, Aarhus, Frederikshavn, Aalborg, Esbjerg og Næstved. Projektkommunerne fordeler sig dermed over en stor del af landet.

Til at støtte kommunerne og samle op på resultater og viden fra projektet indgås der samarbejde med to eksterne leverandører, der hhv. skal yde faciliterings- og implementeringsstøtte og evaluere indsatsen. Facilitator skal understøtte de udvalgte projektkommuner ved bl.a. at yde implementerings- og processtøtte, foretage parathedsanalyser af kommunerne, samt udarbejde en effektfuld redskabskasse, der indeholder værktøjer, der kan understøtte kommunernes opsporing og arbejde med målgruppen. Facilitator skal desuden understøtte kommunernes sparring på tværs af såvel kommuner som fagområder. Evaluatoren skal i tæt samarbejde med facilitator opspore best practice og udbrede projektets resultater til andre kommuner.

Projektet løber fra november 2019 til og med december 2020.

Sidst opdateret 17.10.2019
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden