Forside » Nyheder » Nyhedsbrev: Æresrelateret viden » Æresrelateret viden, nr. 8, 7. maj 2019 » Nyt inspirationskatalog skal hjælpe kommunerne med at håndtere sager om æresrelaterede konflikter

Nyt inspirationskatalog skal hjælpe kommunerne med at håndtere sager om æresrelaterede konflikter

Sager om æresrelaterede konflikter er ofte komplekse og svære for kommunerne at håndtere. Mange kommuner efterlyser viden om, hvordan de skal agere på forskellige stadier af en sag; hvornår og hvordan de bør inddrage forældrene? Hvordan de tager højde for den unges sikkerhed? Hvordan de kan afdække om negativ social kontrol spiller en rolle for voksne, som er svære at få aktiveret? Og ikke mindst viden om hvor man kan søge råd og faglig sparring. Kataloget skal hjælpe frontpersonale og ledere i kommunerne til at håndtere de mange tvivlsspørgsmål og gråzoner, der kan opstå i forbindelse med sager om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Kataloget indeholder en generel tjekliste og seks konstruerede sagsforløb, der tilsammen fremhæver og illustrerer god praksis i sager om æresrelaterede konflikter. Sagsforløbene er stykket sammen af elementer fra flere sager og på baggrund af de gode erfaringer, der er på området. I forløbene fremhæves god praksis og relevant lovgivning. Tjeklisten med opmærksomhedspunkter beskriver, hvad kommunerne bør være opmærksom på i æresrelaterede sager med hensyn til udredning, inddragelse, indsats og opfølgning. Til sidst i kataloget er en liste med kontaktoplysninger på de myndigheder og organisationer, hvor kommunerne kan hente viden og søge sparring i sager om æresrelaterede konflikter.

Kataloget er det tredje i en serie af publikationer, der understøtter den kommunale indsats mod æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Se den første publikation ”Håndbog til kommuner om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol” her.

Se den anden publikation ”Metodehæfte til arbejde med æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol” her.

Sidst opdateret 07.05.2019
Abonnér på Æresrelateret viden

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyhedsbrevet Æresrelateret viden giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent