Æresrelateret viden, nr. 7, 18. marts 2019

Få overblik over vores kurser i 2019

IT-sikkerhed i æresrelaterede konflikter, betydningen af religiøse vielser og grundlæggende teori og praksis på området er nogle af de temaer, vi har sat på dagsordenen i vores kursuskatalog, der løber henover hele 2019.

Der er i alt ni kurser, hvoraf de fleste af dem henvender sig specifikt til kommunale ledere og medarbejdere.

Hent vores kursuskatalog for 2019 her.

Metodehæfte giver inspiration og overblik til fagfolk

Børn, unge og voksne, der er udsatte for æresrelaterede konflikter, har brug for hjælp. Derfor har vi udgivet dette metodehæfte, der kan give inspiration og overblik over både metoder, der kan være gode at anvende, og tilbud man kan inddrage eller henvise til.

Metodehæftet er først og fremmest rettet mod praktikere, der er i kontakt med børn, unge og voksne, der enten er i risiko for at blive udsat for æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol, eller som allerede er udsat for det.

Hæftet bygger på rapporten "Metoder i arbejdet med æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol", som VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd udgav i september 2018.

Hent metodehæftet her.

Håndbøger kan styrke gruppeledere og tolkes samarbejde i DUÅ

Vi har i samarbejde med VIA University College udgivet to håndbøger til arbejdet med det evidensbaserede program De Utrolige År (DUÅ). Den ene håndbog er til gruppeledere, der arbejder med DUÅ, mens den anden er til tolke, der skal tolke DUÅ-gruppeforløb.

De to håndbøger giver blandt andet gode råd til samarbejdet mellem gruppeledere og tolk i DUÅ. Håndbøgerne peger desuden på en række elementer i programmet, som man med fordel kan lægge mere og mindre vægt på, når man arbejdet med familier med etnisk minoritetsbaggrund.

Læs mere om håndbøgerne her.

Hent håndbogen til gruppeledere her.

Hent håndbogen til tolke her.

Sikkerhedskonsulenter hjælper unge, der bliver truet i æresrelaterede konflikter

"Joakim har en oprevet stemme i røret. Den tilhører en ung pige, der for få timer siden blev truet med kniv af sin familie. De mener, hun har forelsket sig i den forkerte. Nu er hun stukket af og har via sin sagsbehandler taget kontakt til Joakim for at få hjælp. Han er sikkerhedskonsulent og særligt uddannet i at håndtere æresrelaterede konflikter. Med rolig stemme spørger han, hvor pigen befinder sig. Han skal være helt sikker på, at hun ikke er i fare."

Læs hele Deloittes artikel om sikkerhedskonsulentordningen her.

Styrelsen for International Rekruttering og Integration og Deloitte har sat gang i ordningen, så landets kommuner kan få støtte til at håndtere æresrelaterede konflikter, hvor der er risiko for vold og dødstrusler. Tilbuddet er gratis, og de seks sikkerhedskonsulenter står til rådighed med juridisk vejledning og risikovurderinger i de enkelte sager.

Sidst opdateret 18.03.2019
Abonnér på Æresrelateret viden

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyhedsbrevet Æresrelateret viden giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent