Forside » Nyheder » Ny udmelding af pulje til efteruddannelse af medarbejdere ved danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl.

Ny udmelding af pulje til efteruddannelse af medarbejdere ved danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl.

Formålet med puljen er efteruddannelse og kompetenceløft af medarbejdere ved danskuddannelserne og udviklingsprojekter til understøttelse af danskuddannelserne.

På finansloven for 2021 er der afsat 2,2 mio. kr. til en pulje til efteruddannelse af medarbejdere ved danskområdet.

Puljen er ligesom i 2020 delt i to dele med 1,1 mio. kr. til hver del.

1)     Del 1:Kompetenceudvikling af lærere, ledere og vejledere gennem kursusaktivitet mv.” er en pulje på 1,1 mio. kr. til kompetenceudvikling af lærere, ledere og vejledere ved danskuddannelserne.

2)     Del 2: ”Støtte til udviklingsprojekter med sigte på udvikling og/eller afprøvning af nye metoder i danskundervisningen.”

 

Udviklingsprojektet skal bidrage med ny faglig viden inden for undervisningen i dansk som andetsprog for voksne og skal endvidere udvikle et produkt, som kan understøtte danskundervisningen. Produktet skal efterfølgende formidles til lærere, ledere og vejledere mv. på danskuddannelserne og endvidere gøres tilgængelig på SIRI’s hjemmeside. Formålet med denne formidling er at sikre, at udviklingsprojektet bliver til gavn for så mange undervisere som muligt, og at det dermed medvirker til en bred og samlet udvikling af området.

 

Puljen kan søges af kommuner og udbydere af danskuddannelse til voksne udlændinge.

Ansøgningsfristen er den 17. maj 2021.

Læs mere om puljen.

Oprettelsesdato 19.03.2021