Forside » Nyheder » Mattias Tesfaye drøfter Europas asyl- og migrationspolitik med tysk indenrigsminister

Mattias Tesfaye drøfter Europas asyl- og migrationspolitik med tysk indenrigsminister

Den danske udlændinge- og integrationsminister mødes torsdag med den tyske indenrigsminister Horst Seehofer i Berlin. Tyskland har netop overtaget formandskabet for EU's ministerråd.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye og Tysklands indenrigsminister Horst Seehofer skal blandt andet drøfte det forslag til en europæisk asyl- og migrationspagt, som EU-Kommissionen forventes at præsentere i løbet af de kommende måneder.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

"Der var stort pres på EU's ydre grænse for ganske få måneder siden. Dengang støttede både Tyskland og Danmark de græske myndigheder, der var på hårdt overarbejde. Nu ser vi igen et stigende antal migranter krydse Europas ydre grænser irregulært. Men der er altså ikke fri indvandring til Europa.

På mit møde med min tyske kollega forventer jeg at drøfte, hvordan Europa kan øge støtten til lande langs migrationsruterne og de EU-lande, der løfter de største opgaver på de ydre grænser. Men jeg vil samtidig gentage, at den danske regering ikke kan støtte obligatorisk omfordeling af asylansøgere. Det må ikke blive sådan, at menneskesmuglernes gummibåde til Malta eller Italien automatisk udløser en flybillet til Danmark. Så frygter jeg blot endnu flere migranter, endnu flere druknede og endnu større forretning for de kyniske smuglere."

Yderligere oplysninger

Pressechef Pelle Dam, tlf. 61 98 32 80, 

Sidst opdateret 29.07.2020
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden