Forside » Nyheder » 2021 » 2021-05 » SIRI arbejder for kortere sagsbehandlingstider

SIRI arbejder for kortere sagsbehandlingstider

SIRI har for lange sagsbehandlingstider på en række sagstyper, men arbejder målrettet på fremadrettet at nedbringe sagsbehandlingstiden.

SIRI har fastsat vejledende servicemål, som angiver, hvor lang tid en ansøger maksimalt kan forventes at skulle vente på en afgørelse. Servicemålet regnes fra det tidspunkt, man indgiver sin ansøgning om opholdstilladelse til SIRI, og til man modtager sin afgørelse.

I 2020 steg sagsbehandlingstiderne for ansøgere fra tredjelandsborgere markant på en række områder, primært som følge af udfordringer relateret til Corona-epidemien samt styrkede kontrol- og sagsbehandlingsprocedurer.

På enkelte områder er sagsbehandlingstiderne forbedret og væsentlig kortere end i starten af året. SIRI oplever dog fortsat udfordringer som følge af bl.a. Corona-pandemien, men arbejder målrettet på at nedbringe sagsbehandlingstiderne på alle områder i den kommende tid. SIRI forventer derfor, at sagsbehandlingstiderne vil falde i den kommende tid.

Se nyhed med oversigt over aktuelle og forventede sagsbehandlingstider på nyidanmark.dk

Oprettelsesdato 20.05.2021
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden