Forside » Nyheder » 2021 » 2021-03 » Webinar og ny guide til rekruttering af ikke-vestlige ægtefælleforsørgede kvinder

Webinar og ny guide til rekruttering af ikke-vestlige ægtefælleforsørgede kvinder

Hvordan opsøger og motiverer man bedst ikke-vestlige kvinder, som forsørges af deres ægtefælle, til at deltage i beskæftigelsesrettede forløb?

KIB-webinar.jpeg

Det kan kommunale ledere og praktikere nu blive meget klogere på ved at deltage i SIRIs webinar 25. marts 2021 kl. 10-12. På webinaret vil Stine Bech Olsen præsentere SIRI's nyudviklede rekrutteringsguide, og deltagerne vil få mulighed for at dele egne erfaringer med at rekruttere målgruppen.

Tilmeldingsfrist er 22. marts kl. 12.

Læs mere om webinar og tilmelding (nyt vindue)

I forbindelse med projektet ”Flere indvandrerkvinder i beskæftigelse” har SIRI udviklet rekrutteringsguiden, som præsenteres på webinaret. Formålet med guiden er at give vejledning og inspiration, når kommuner og andre skal planlægge indsatser, som kan bringe kvinderne tættere på arbejdsmarkedet, øge deres trivsel og selvstændighed samt styrke deres aktive deltagelse i samfundet.

Guiden tilbyder tre metoder ift. hvordan man kan tilgå rekrutteringen af kvinderne.

Fælles for disse metoder er, at fokus er på at etablere en tryg og meningsfuld relation samt gøre forløbet tilgængeligt og fleksibelt for kvinderne, så de får selvbestemmelse og oplever forløbet som positivt. Herudover giver guiden også et billede af de faktorer, som kan have en begrænsende effekt på kvindernes ønske og mulighed for at deltage i beskæftigelsesrettede indsatser.

Rekrutteringsguiden er udformet på baggrund af rapporter og evalueringer, som er udarbejdet over en seksårig periode. Derudover bliver guidens anbefalinger yderligere understøttet af en række interviews, der er blevet afviklet med en bred vifte af praktikere, herunder seks kommuner og forskellige organisationer, såsom Bydelsmødre og Integrationsnet.

Hent rekrutteringsguiden (nyt vindue)

Oprettelsesdato 12.03.2021
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden