Forside » Nyheder » 2021 » 2021-02 » Omkring 350 syriske flygtninges behov for beskyttelse skal genvurderes

Omkring 350 syriske flygtninges behov for beskyttelse skal genvurderes

Udlændingestyrelsen vil nu se på, om opholdstilladelser givet til flere hundrede personer fra provinsen Rif Damaskus kan inddrages eller nægtes forlænget. Det sker på baggrund af tre afgørelser fra Flygtningenævnet.

Flygtningenævnet har i denne uge afgjort, at der for personer fra Rif Damaskus i Syrien ikke længere er grundlag for at meddele eller forlænge midlertidige opholdstilladelser efter udlændingelovens § 7, stk. 3 – også kaldet midlertidig beskyttelsesstatus. Nævnet har i tre afgørelser stadfæstet, at personerne omfattet af afgørelserne ikke har behov for beskyttelse i Danmark.

Det betyder, at Udlændingestyrelsen nu vil gennemgå opholdsgrundlaget for cirka 350 flygtninge fra Rif Damaskus og vurdere, om deres opholdstilladelse kan inddrages eller nægtes forlænget.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

”Danmark har været åben og ærlig fra første dag. Vi har sagt tydeligt til de syriske flygtninge, at deres opholdstilladelse er midlertidig. Den kan inddrages, hvis der ikke længere er behov for beskyttelse. Med Flygtningenævnets afgørelser i denne uge vil myndighederne nu gennemgå bunken af sager fra samme provins. Det er godt. Vi skal give folk beskyttelse, så længe der er behov for det. Men når forholdene i hjemlandet bliver forbedret, bør en tidligere flygtning rejse hjem og genetablere en tilværelse der.”

I 2020 traf Flygtningenævnet de første afgørelser om, at syrere fra Damaskus ikke har behov for beskyttelse og skal udrejse af landet. På den baggrund besluttede udlændinge- og integrationsministeren, at gennemgangen af en lang række sager skulle fremskyndes. Det arbejde er stadig i gang.

Læs mere om Flygtningenævnets stadfæstelser (åbner nyt vindue)

Yderligere oplysninger

Presserådgiver Søren Staberg Madsen, tlf. 61 98 32 79, 

Oprettelsesdato 18.02.2021
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden