2021-02

"Stop myten om mødommen": Minister roser ny kampagne
Foreningen 'Søstre mod vold og kontrol' lancerer i morgen kampagnen "Stop myten om mødommen" i anledning af uge 6, hvor der traditionelt er fokus på seksualundervisning i folkeskolen.
Ny politisk aftale om social kontrol
Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.
Laveste antal nye flygtninge i næsten 30 år
Cirka 600 personer fik asyl i Danmark sidste år. Det er det laveste siden 1992, hvor man begyndte at registrere som i dag.
COVID-19: Midlertidigt stop for visse opholdstilladelser i visse situationer
Grundet COVID-19 vil Styrelsen for International Rekruttering og Integration midlertidigt ikke meddele opholdstilladelse efter studie-, praktikant- og au pair-ordningen samt opholdsordningen til deres medfølgende familiemedlemmer.
Ny direktør i Styrelsen for International Rekruttering og Integration
Trine Rask Thygesen tiltræder den 1. april 2021 stillingen som direktør i Styrelsen for International Rekruttering og Integration.
Forberedelserne til et udbud af tolkeydelser i Udlændinge- og Integrationsministeriet er i gang
Udlændingestyrelsen er sat i spidsen for at forberede et udbud af tolkeydelser på Udlændinge- og Integrationsministeriets område. Der er netop afsluttet en markedsdialog som led i forberedelserne af udbuddet, som planlægges gennemført i løbet af foråret og sommeren 2021.
Danmark tilslutter sig europæisk samarbejde om at bekæmpe migrantstrømme
Regeringen går nu ind i et samarbejde med bl.a. Østrig, Tjekkiet og Tyskland, som skal bekæmpe irregulære migrantstrømme og menneskesmugling langs den østlige Middelhavsrute mod EU.
Arbejdsløse udlændinge indkaldes til nye hjemrejsesamtaler
Cirka 8.900 langtidsledige udlændinge skal fremover have en dedikeret samtale med kommunen om mulighederne for at rejse frivilligt hjem med støtte fra den danske stat.
Omkring 350 syriske flygtninges behov for beskyttelse skal genvurderes
Udlændingestyrelsen vil nu se på, om opholdstilladelser givet til flere hundrede personer fra provinsen Rif Damaskus kan inddrages eller nægtes forlænget. Det sker på baggrund af tre afgørelser fra Flygtningenævnet.
Sidst opdateret 07.07.2021
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden