2021-01

Regeringen og arbejdsmarkedets parter enige om styrkelse af integrationsgrunduddannelsen
Flere flygtninge skal kunne starte på integrationsgrunduddannelsen (igu). Samtidig skal igu-forløb indeholde mere uddannelse. Det har regeringen og arbejdsmarkedets parter indgået aftale om.
Minister vil gøre det sværere for kriminelle at få dansk statsborgerskab
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye har indkaldt Folketingets partier til forhandlinger om justeringer af indfødsretsaftalen. Her foreslår ministeren stramninger for personer dømt for kriminalitet, der søger om dansk statsborgerskab.
Regeringen sender millioner til at hjemsende migranter på Vestbalkan
Regeringen giver knap 45 millioner kroner fra udviklingsbistanden til to regionale projekter på Vestbalkan, hvor tusinder af migranter lige nu befinder sig i en humanitær krise. Projekterne skal styrke både grænsekontrol og hjemsendelse af irregulære migranter og afviste asylansøgere.
Samarbejde med USA skal styrke Danmarks kontrol af asylansøgere
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye vil styrke kontrollen med de asylansøgere, der kommer til Danmark. Ministeriet arbejder derfor på at give de danske udlændingemyndigheder adgang til den amerikanske immigrationsdatabase IDENT.
Underretning om brud på persondatasikkerheden i Udlændinge- og Integrationsministeriet hos ekstern leverandør
Underretning til borgere om, at der har været et brud på persondatasikkerheden i Udlændinge og Integrationsministeriet, hvor ansatte hos Udlændinge- og Integrationsministeriets leverandør af flere it-systemer, utilsigtet har haft adgang til persondata. Bruddet er anmeldt til Datatilsynet.
Evaluering: Tiltag imod negativ social kontrol virker
En national handlingsplan, der blev vedtaget af et politisk flertal i 2016, har styrket indsatsen for at forebygge æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol. Det viser en ny evaluering.
Underretning om brud på datasikkerheden i Udlændinge- og Integrationsministeriet
Underretning til borgere om brud på persondatasikkerheden i Udlændinge- og Integrationsministeriet i et af ministeriets sagsbehandlingssystemer. Bruddet vedrører risiko for uautoriseret adgang til personoplysninger i tre mapper på Udlændinge- og Integrationsministeriets interne netværksdrev. Bruddet er anmeldt til Datatilsynet.
Invitation til sparringsmøde om krisecenter til LGBTI-personer
SIRI afholder sparringsmøde om nyt krisecenter til LGBTI-personer med etnisk minoritetsbaggrund.
Laveste antal asylansøgere nogensinde registreret
Danmark registrerede sidste år 1.547 asylansøgere. Det er det laveste i al den tid, tallene har været registreret på den nuværende måde, dvs. siden 1998.
Regeringen i dialog med en god håndfuld lande om at flytte asylsagsbehandling uden for EU
Regeringen har et mål om at få flyttet asylsagsbehandlingen og beskyttelsen af flygtninge uden for EU’s grænser. Ny lovgivning er nødvendig, viser ny juridisk analyse. Minister sender derfor snart et lovforslag i høring.
Sidst opdateret 15.07.2021
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden