Forside » Nyheder » 2020 » 2020-12 » Regeringen afsætter 15 millioner til kampagne mod illegal migration

Regeringen afsætter 15 millioner til kampagne mod illegal migration

Med over 15 millioner kroner støtter regeringen en informationskampagne, der skal bidrage til at stoppe irregulære migranter fra afrikanske lande, før de når Europa.

Regeringen har netop afsat over 15 millioner kroner til en informationskampagne målrettet migranter fra Sudan, Somalia og Etiopien, der overvejer at tage den farlige rejse mod Europa.

Kampagnen er finansieret over den danske udviklingsbistand.

Kampagnen skal via fjernsyn, radio, sociale medier og personlig interaktion i fx flygtningelejre give migranter troværdige oplysninger om selve rejsen og om forholdene, hvis de skulle nå frem til Europa – fortalt af mennesker, der har oplevet det på egen hånd.

Projektet ved navn Telling the Real Story bygger videre på en kampagne af samme navn fra 2015, hvis hidtidige finansiering er ophørt. En undersøgelse viser, at over halvdelen af eritreere var mindre tilbøjelige til at rejse videre med menneskesmuglere efter at have set eller hørt om kampagnen i 2015.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

”Der druknede i gennemsnit tre mennesker om dagen i Middelhavet sidste år. Derudover udsættes mange for overgreb langs migrationsruterne. Og over halvdelen af dem, der når frem, får afslag på asyl. Herefter har de europæiske stater problemer med at få sendt dem hjem igen. Det er totalt uholdbart.

Derfor arbejder regeringen for et mere retfærdigt asylsystem. Vi skal forsøge at bremse migranterne, inden de står ved EU’s grænse. Det skal den her kampagne hjælpe med. Til gavn for både migranterne og de europæiske lande.”

Minister for udviklingssamarbejde Flemming Møller Mortensen udtaler:

”Mennesker sætter livet på spil på en yderst farefuld rejse i en tro på en bedre tilværelse i Europa. Vi har som land en forpligtelse til at fortælle de mennesker sandheden om den rejse, og at opholdet i Europa ikke er, som menneskesmuglerne har stillet i udsigt. Vi kan med udviklingsbistanden samtidig hjælpe flere mennesker i deres hjemlande og i nærområderne, end vi kan for de samme penge når de først står i Europa.”

Informationskampagnen gennemføres af FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR). Læs mere om støtten til Telling the Real Story (pdf) (åbner nyt vindue).

Tidligere i år gik Danmark og Østrig via to indsatser sammen om at støtte afrikanske lande i at bremse irregulære migranter, før de når Europas grænser. Læs mere om indsatserne her.

Se nedenfor en beretning fra Telling the Real Story eller læs om den her (åbner nyt vindue).

Yderligere oplysninger

Presserådgiver, Udlændinge- og Integrationsministeriet, Søren Staberg Madsen, tlf. 61 98 32 79, 

Pressechef, Udlændinge- og Integrationsministeriet, Pelle Dam, tlf. 61 98 32 80, 

Kontakt til ministeren for udviklingssamarbejde: Pressechef, Magnus Ulveman, tlf. 29 43 95 23

Oprettelsesdato 09.12.2020
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden