Forside » Nyheder » 2020 » 2020-12 » 2.503 deltagere bestod Indfødsretsprøven afholdt 25. november 2020

2.503 deltagere bestod Indfødsretsprøven afholdt 25. november 2020

59,7 % af deltagerne, i alt 2.503 personer, har bestået Indfødsretsprøven den 25. november 2020.

Ved den forrige prøve i juni 2020 bestod 64,9 %, i alt 1.957 personer. Det samlede deltagerantal var denne gang 4.194.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

“Tillykke til de 2.503 prøvedeltagere, der nu er et vigtigt skridt nærmere statsborgerskab. Jeg er altid glad, når indvandrere er blevet så glade for vores land, at de også vil kalde sig danske. Det betyder ikke, at man skal glemme sine rødder. Men det betyder, at man tilslutter sig de kulturelle og sociale fællesskaber i samfundet. Og at man er loyal over for Danmark og de demokratiske grundværdier, som vores samfund hviler på.”

Baggrund og analyse
Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) har udarbejdet spørgsmålene, der er formuleret på et alment dansk og på en måde, der ligger tæt op ad det læremateriale, som danner grundlag for prøven. Der bliver fokuseret på viden om samfundet, og svarmulighederne ligger ikke for tæt op ad hinanden.
SIRI har som ved de forudgående prøveterminer analyseret spørgsmålene i den afholdte prøve. Analysen viser, at Indfødsretsprøven har en tilfredsstillende kvalitet.

Hent analysen (pdf) (nyt vindue)

Hent bilag 1 til analysen (pdf) (nyt vindue)

Hent bilag 2 til analysen (pdf) (nyt vindue)

Efter Indfødsretsprøven i november 2019 har SIRI styrket kvalitetssikringen af prøven bl.a. med et udvidet review og faktatjek.
Der er desuden etableret et eksternt panel af uvildige eksperter, der har været med til at sikre kvaliteten af indfødsretsprøven, og som også vil bistå ved den igangsatte opdatering af det læremateriale, som spørgsmålene i Indfødsretsprøven er baseret på.

Indfødsretsprøven bliver afholdt to gange om året.

Indfødsretsprøven af 2015 blev etableret med aftalen af 5. oktober 2015 om indfødsret mellem den daværende Venstre-regering og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.

Det er som udgangspunkt en betingelse for at blive dansk statsborger, at ansøgeren består Indfødsretsprøven og dermed dokumenterer kendskab til danske samfundsforhold, dansk kultur og historie.

Hent Indfødsretsprøven

Hent retteark til Indfødsretsprøven

Læs mere om Indfødsretsprøven

Yderligere oplysninger

Presseansvarlig Jesper W. Larsen, Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) - tlf.nr.: 7214 2100

Oprettelsesdato 18.12.2020
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden