Forside » Nyheder » 2020 » 2020-10 » Rekordlav asyltilstrømning får minister til at lukke asylcentre

Rekordlav asyltilstrømning får minister til at lukke asylcentre

Regeringen har besluttet at lukke to opholdscentre og et beredskabscenter. Nedlukningen sættes i gang med det samme

Det rekordlave antal asylansøgere har nu gjort det muligt for udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye at lukke to af de syv opholdscentre, der er i Danmark.

Det drejer sig om Opholdscenter Sandvad og Opholdscenter Thyregod, der tilsammen kan huse op mod 200 asylansøgere. Beboerne vil blive omfordelt til de resterende centre.

Herudover lukkes Beredskabscenter Brovst, der har 110 pladser.

Historisk lave asyltal
Asylansøgere bor på et opholdscenter, mens de venter på at få deres sag behandlet og afgjort. Lukningerne er dermed et resultat af, at der i øjeblikket kommer meget få asylansøgere til Danmark. Sidste år søgte 2.716 personer om asyl, hvilket er det laveste antal på ét år siden 2008

Herudover står 2020 til at sætte en ny rekord. I de første otte måneder af året er der nemlig registreret cirka 1.000 asylansøgninger, og det er det laveste antal, der er registreret i samme periode, siden 1998, hvor man begyndte at opgøre tallene, som man gør i dag – og som dermed kan danne baggrund for sammenligning.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

”Vi har historisk lave asyltal for tiden. Det betyder, at vi nu kan lukke et par asylcentre. De lave tal betyder også, at vi kan bruge penge på at hjælpe flere flygtninge tættere på konflikterne. Og på vores eget velfærdssamfund. Derfor er jeg godt tilfreds med, at færre søger asyl i Danmark. Og jeg håber, at vi kan fastholde den positive udvikling.”

De to opholdscentre vil det første år efter lukningen fungere som beredskabscentre. Det vil sige, at centrene står tomme, men altså kan åbnes og tages i brug, hvis der opstår en situation, hvor der er brug for pladsen.

Fakta

Der er i øjeblikket omkring 2300 personer indkvarteret i hele indkvarteringssystemet.
Omkring 1100 personer er indkvarteret i opholdsfasen.

Yderligere oplysninger

Simone Agger, presserådgiver, , tlf.: 61 98 32 73

Pelle Dam, pressechef, [email protected], tlf.: 61 98 32 80

Oprettelsesdato 28.09.2020
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden