Forside » Nyheder » 2020 » 2020-10 » Eftersyn af repatrieringsordningen

Eftersyn af repatrieringsordningen

Udlændinge- og Integrationsministeriet har gennemført et eftersyn af repatrieringsordningen. Ordningen giver støtte til visse udlændinge i Danmark, der frivilligt rejser hjem.

Eftersynet viser blandt andet, at flere udlændinge gør brug af og dermed får støtte fra repatrieringsordningen. Antallet er steget fra 111 repatrierede i 2011 til 502 repatrierede i 2019.

I 2019 blev det besluttet, at også udlændinge med mere end ét års lovligt ophold i Danmark, der frivilligt ønsker at repatriere til et land, hvor sikkerhedssituationen er af en sådan karakter, at der aktuelt er mulighed for at få midlertidig opholdstilladelse i Danmark, kan få støtte fra repatrieringsordningen. Det vil aktuelt sige syrere. 100 syrere gjorde brug af denne mulighed i 2019.

Eftersynet viser derudover, at kommunernes indsats og viden på repatrieringsområdet er styrket, men også at der er udfordringer med repatrieringsordningen. Blandt andet efterlyser kommunerne større fleksibilitet i den vejledning, de skal give til personer, som er omfattet af ordningen.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

“Det er en rigtig god forretning for Danmark, når udlændinge, der ønsker at vende tilbage til deres tidligere hjem- eller opholdsland, tager imod økonomisk støtte og forlader Danmark. Derfor er det også en rigtig god ordning. Men den kan blive endnu bedre. Derfor vil jeg blandt andet med udgangspunkt i dette eftersyn foreslå nogle lovændringer senere i dette folketingsår.”

Læs eftersynet af repatrieringsordningen her (åbner nyt vindue)

Yderligere oplysninger

Presserådgiver Søren Staberg Madsen, tlf. 61 98 32 79, 

Pressechef Pelle Dam, tlf. 61 98 32 80, 

Oprettelsesdato 26.10.2020
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden