Forside » Nyheder » 2020 » 2020-09 » Regeringen vil fortsat kunne tage statsborgerskabet fra fremmedkrigere

Regeringen vil fortsat kunne tage statsborgerskabet fra fremmedkrigere

Reglerne om administrativ fratagelse af statsborgerskab skal videreføres, foreslår regeringen.

Sidste efterår hastebehandlede og vedtog Folketinget et forslag fra regeringen om fratagelse af statsborgerskab fra fremmedkrigere. Loven indeholder en såkaldt solnedgangsklausul, som betyder, at muligheden for administrativ fratagelse af statsborgerskab ophører i sommeren 2021, medmindre solnedgangsklausulen ophæves og ordningen gøres permanent.

Regeringen ønsker nu at ophæve solnedgangsklausulen, så loven fortsat kan være med til at forhindre, at fremmedkrigere med dobbelt statsborgerskab kommer til Danmark.

Fungerende udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad udtaler:

”Regeringen vil gå langt for at undgå, at fremmedkrigere vender tilbage. Vi taler om mænd og kvinder, der har begået eller støttet uhyrlige forbrydelser, og som har forrådt det danske samfund. Derfor skal loven naturligvis gøres permanent, og jeg håber på bred opbakning i Folketinget.”

Siden loven blev vedtaget, har fem personer fået frataget deres statsborgerskab administrativt. Yderligere fire sager er under behandling i Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Forslaget om at ophæve solnedgangsklausulen er blevet sendt i høring i denne uge og forventes at blive fremsat for Folketinget i oktober.

Yderligere oplysninger

Simone Agger, presserådgiver, , tlf.: 61 98 32 73

Pelle Dam, pressechef, [email protected], tlf.: 61 98 32 80

Oprettelsesdato 26.08.2020
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden