2020-08

Danmark tager 200 kvoteflygtninge fra Rwanda
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye har besluttet, at Danmark vil tage imod 200 kvoteflygtninge fra Rwanda.
Opgaver overgår fra Udlændingestyrelsen til Hjemrejsestyrelsen
Hjemrejsestyrelsen har nu startet sit arbejde med at rådgive og tilrettelægge hjemrejse for udlændinge uden lovligt ophold i Danmark.
Asylansøgere skal have styrket information om hjemrejse allerede ved indrejse
Allerede ved indrejse i Danmark skal den nye Hjemrejsestyrelse vejlede asylansøgere om, at deres ophold er midlertidigt, og hvad deres muligheder er for at få støtte til at rejse hjem.
Tesfaye vil betale asylansøgere for at rejse tidligere hjem
Asylansøgere, der får afslag på asyl i første instans, skal tilbydes en kontant bonus på 20.000 kroner for at frafalde deres ankesag og i stedet rejse hjem. Det foreslår regeringen.
83 kriminelle udelukket fra statsborgerskab efter stramninger
Nye regler om at blandt andet volds- og seksualforbrydere ikke kan blive danske statsborgere, har haft markant effekt. Det viser en opfølgning på regelændringen.
Danmark investerer millioner i at få migranter på Vestbalkan til at rejse hjem
Den danske regering har besluttet at give økonomisk støtte til et projekt, der skal få irregulære migranter på Vestbalkan til at rejse tilbage til deres hjemlande. Projektet støttes desuden af Holland, Tyskland, Østrig og EU.
Sidst opdateret 19.01.2021
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden