Forside » Nyheder » 2020 » 2020-06 » 1.957 prøvedeltagere bestod Indfødsretsprøven afholdt den 3. juni 2020

1.957 prøvedeltagere bestod Indfødsretsprøven afholdt den 3. juni 2020

64,9 % af deltagerne, i alt 1.957 personer, har bestået Indfødsretsprøven den 3. juni 2020. Ved den forrige prøve i november 2019 bestod 57,6 %, i alt 2.362. Det samlede deltagerantal var denne gang 3.014 mod 4.100 ved prøven i november 2019.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

Tillykke til de 1.957 prøvedeltagere, der nu er et vigtigt skridt nærmere statsborgerskab. Jeg er altid glad, når indvandrere er blevet så glade for vores land, at de også vil kalde sig danske. Det betyder ikke, at man skal glemme sine rødder. Min far var selv flygtning fra Etiopien. Jeg plejer derfor at sige, at jeg er halv afrikaner og 100 % dansker. Det giver måske ikke mening rent matematisk. Men nationalt tilhørsforhold er ikke procentregning. Det handler om samhørighed med resten af befolkningen, loyalitet over for Danmark og dermed om følelser. Det gør heller ikke mig selv mindre dansk, at jeg aldrig glemmer min fars hjemland.”

Baggrund og analyse

Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) har udarbejdet spørgsmålene, der er formuleret på et alment dansk og på en måde, der ligger tæt op ad det læremateriale, som danner grundlag for prøven.

SIRI har som ved de forudgående prøveterminer analyseret spørgsmålene i den afholdte Indfødsretsprøve. Analysen viser, at Indfødsretsprøven har en tilfredsstillende kvalitet.

Hent analysen (pdf) (nyt vindue)

Hent bilag 1 til analysen (pdf) (nyt vindue)

Hent bilag 2 til analysen (pdf) (nyt vindue)

Efter Indfødsretsprøven i november 2019 har SIRI styrket kvalitetssikringen af prøven bl.a. med et udvidet review og faktatjek.

Der vil desuden blive etableret et eksternt panel af uvildige eksperter, der fremover skal være med til at sikre kvaliteten af Indfødsretsprøven og bistå ved en kommende opdatering af det læremateriale, som spørgsmålene i Indfødsretsprøven er baseret på.

Ekspertpanelet forventes etableret forud for næste indfødsretsprøve, der afholdes i november 2020.

Indfødsretsprøven bliver afholdt to gange om året.

Indfødsretsprøven af 2015 blev etableret med aftalen af 5. oktober 2015 om indfødsret mellem den daværende Venstre-regering og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.

Det er som udgangspunkt en betingelse for at blive dansk statsborger, at ansøgeren bl.a. består Indfødsretsprøven og dermed dokumenterer kendskab til danske samfundsforhold, dansk kultur og historie.

Hent Indfødsretsprøven

Hent retteark til Indfødsretsprøven

Læs mere om Indfødsretsprøven

Yderligere oplysninger

Presseansvarlig Jesper W. Larsen, Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI), tlf. 7214 2100

Oprettelsesdato 30.06.2020
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden