2020-06

Danmark og Østrig vil stoppe migrantstrøm, før den når EU
Danmark og Østrig går via to indsatser sammen om at støtte afrikanske lande i at bremse irregulære migranter, før de når Europas grænser.
Indfødsretsprøven og medborgerskabsprøven er offentliggjort
Både indfødsretsprøven og medborgerskabsprøven samt tilhørende retteark er nu offentliggjort.
Regeringen genoptager udsendelser til EU- og Schengenlande
Regeringen har besluttet gradvist at genoptage udsendelser af bl.a. afviste asylansøgere og kriminelle udviste udlændinge – i første omgang til EU- og Schengenlande. Arbejdet har for at begrænse smittespredning af COVID-19 været sat i bero siden 13. marts 2020.
Domstol har netop indledt høring om danske regler for familiesammenføring
Der er netop indledt en høring ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol (EMD) i en sag, hvor Udlændingenævnet har givet en syrisk statsborger afslag på familiesammenføring med henvisning til 3-årsreglen. EMD skal tage stilling til, om reglen er forenelig med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.
Integrationstræf 20 – sæt kryds i kalenderen
KL og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) holder Integrationstræf 20 den 1. oktober i Kolding. Integrationstræf har i år særligt fokus på den nye situation på arbejdsmarkedet som følge af corona-krisen.
Direktør og vicedirektør til Hjemrejsestyrelsen
Claes Nilas tiltræder den 1. august 2020 stillingen som direktør i Hjemrejsestyrelsen, som oprettes pr. 1. august 2020.
Danskuddannelsesreformen er nu evalueret
En omfattende evaluering af danskuddannelsesreformen, der udspringer af den politiske aftale af 17. november 2016 om ’Mere virksomhedsrettet danskuddannelse til voksne udlændinge’, indikerer, at det overordnede formål med reformen er blevet indfriet.
Indsatsen mod parallelsamfund på den rette vej
Pilen peger i den rigtige retning i landets udsatte boligområder. Dette understreges i årets ’Redegørelse om parallelsamfund’, som viser en overvejende positiv udvikling på vigtige indikatorer. Samtidig viser redegørelsen, at der er en række udfordringer i Danmarks udsatte boligområder. Der skal derfor i boligorganisationerne og kommunerne tages vigtige skridt i de kommende år frem mod 2030.
1.957 prøvedeltagere bestod Indfødsretsprøven afholdt den 3. juni 2020
64,9 % af deltagerne, i alt 1.957 personer, har bestået Indfødsretsprøven den 3. juni 2020. Ved den forrige prøve i november 2019 bestod 57,6 %, i alt 2.362. Det samlede deltagerantal var denne gang 3.014 mod 4.100 ved prøven i november 2019.
Sidst opdateret 19.01.2021
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden