Forside » Nyheder » 2020 » 2020-01 » Savran-dom indbringes for Storkammeret ved EMD

Savran-dom indbringes for Storkammeret ved EMD

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol (EMD) har besluttet, at sagen Savran mod Danmark (appl.no. 57467/15), hvor Danmark blev dømt for overtrædelse af artikel 3, vil blive behandlet i Storkammeret ved EMD, hvor der vil blive truffet endelig afgørelse.

Den danske regering anmodede den 12. december 2019 om, at dommen skulle indbringes for Storkammeret.

“I dag er jeg en glad minister. Det er en meget vigtig prioritet for regeringen, at udlændinge, der ikke har ret til at opholde sig i Danmark, kan sendes ud. Det gælder også, selv om de har en psykisk sygdom. Og hvis der er personer, der begår meget grov kriminalitet og bliver udvist af Danmark, skal det selvfølgelig være sådan, at vi kan udvise dem. Nu afventer vi Storkammerets afgørelse, og jeg ser frem til, at vi får en afgørelse i den her sag.”

Yderligere oplysninger

Pressechef Pelle Dam, tlf. 61 98 32 80,

Presserådgiver Søren Staberg Madsen, tlf. 61 98 32 79,

Oprettelsesdato 28.01.2020
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden