Forside » Nyheder » 2020-05 » COVID-19: Indfødsretsprøven og medborgerskabsprøven afholdes den 3. juni

COVID-19: Indfødsretsprøven og medborgerskabsprøven afholdes den 3. juni

Det er besluttet at fastholde afholdelsen af indfødsretsprøven og medborgerskabsprøven, således at indfødsretsprøven som planlagt afholdes den 3. juni 2020 kl. 13 og medborgerskabsprøven den 3. juni 2020 kl. 10.

Beslutningen sker efter, at regeringen og Folketingets partier den 20. maj med aftalen om yderligere genåbning i fase 2 opnåede politisk enighed om bl.a., at landets sprogcentre kan genåbnes den 27. maj 2020.

Sprogcentrene er samtidigt omfattet af Sundhedsministeriets bekendtgørelse om lukning og gradvis, kontrolleret genåbning af dagtilbud, skoler, institutioner m.v. i forbindelse med håndtering af Coronavirussygdom 2019 (COVID-19), hvilket bl.a. betyder, at forsamlingsforbuddet ikke vil gælde for genåbningen af sprogcentrene, herunder for sprogcentrenes afvikling af prøver. Bekendtgørelsen træder i kraft den 27. maj.

Yderligere oplysninger

Jobcentre og sprogskoler kan ringe ind til SIRIs hotline, der er åben i hverdagene fra mandag til torsdag kl. 09.00-15.00 og fredag kl. 09.00-12.00. Telefonnummeret er 70 80 60 68.

Sidst opdateret 26.05.2020
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden