Forside » Nyheder » 2020-04 » COVID-19: Regeringen giver hjælpende hånd til trængte sprogcentre

COVID-19: Regeringen giver hjælpende hånd til trængte sprogcentre

Landets sprogcentre er grundet COVID-19 midlertidigt lukket fysisk ned. Det betyder, at der ikke afholdes test for kursisterne, og at sprogcentrene dermed står til en nedgang i deres indtægtsgrundlag. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye vil derfor udstede en bekendtgørelse som en håndsrækning til sprogcentrene.

Bekendtgørelsen giver mulighed for, at sprogcentrene i perioden, hvor centrene er lukket fysisk ned, kan fravige de gældende regler. Bekendtgørelsen sendes i høring i dag.

Som reglerne er nu, skal de enkelte kursister tage en modultest, før de kan fortsætte til næste modul. Når en kursist afslutter et modul og påbegynder et andet, modtager sprogcentret tilskud efter takster fra kommunen.

Det er dog ikke muligt at gennemføre modultest, så længe sprogcentrene er lukket fysisk ned. Med bekendtgørelsen kan sprogcentrene – i stedet for at afholde en modultest – foretage en vurdering af, om den enkelte kursist har et tilstrækkelig godt danskniveau til at afslutte et modul og påbegynde næste modul.

Det betyder, at sprogcentrene kan tillade kursister at afslutte og påbegynde nye moduler uden modultest, og at centrene dermed også under den aktuelle ekstraordinære situation kan modtage betaling fra kommunerne.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

”Sprogcentre landet over er gået i stå grundet corona. De kan ikke få kursister videre i deres sprogforløb. Og det er lig med nul indtægter. Derfor giver vi nu en hånd til sprogcentrene for at være med til at sikre, at de kommer igennem coronakrisen. Det er vigtigt, at udlændinge også efter coronakrisen har adgang til danskundervisning.”

Yderligere oplysninger

Presserådgiver Søren Staberg Madsen, Udlændinge- og Integrationsministeriet, tlf. 61 98 32 79,

Pressechef Pelle Dam, Udlændinge- og Integrationsministeriet, tlf. 61 98 32 80,

Sidst opdateret 16.04.2020
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden