Forside » Nyheder » 2020-03 » COVID-19: Regeringen har sat Dublin-overførsler i bero

COVID-19: Regeringen har sat Dublin-overførsler i bero

For at begrænse smittespredning af coronavirus/COVID-19 er Dublin-overførsler både ind og ud af Danmark sat i bero.

Det er sket med virkning fra fredag den 13. marts og foreløbigt frem til og med den 13. april. 

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

“Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at bekæmpe smittespredning i denne vanskelige situation. Derfor skal vi for tiden selvfølgelig ikke sende asylansøgere rundt på kryds og tværs af Europas grænser.”

Udover at sætte Dublin-overførsler både ind og ud af Danmark i bero, har regeringen også taget en række andre skridt for at begrænse smittespredning i asylsystemet. Udlændingestyrelsen stoppede således fredag den 13. marts gennemførelsen af asylsamtaler, ligesom Flygtningenævnet holder lukket. 

I det hele taget har myndighederne skærpet fokus på smittefare. På asylcentrene er der således også taget en lang række forholdsregler. Læs mere om forholdsreglerne.

Antallet af asylansøgere, der ankommer til Danmark, er for tiden på et lavt niveau. Siden grænselukningen lørdag den 14. marts er der blot registreret lidt over 10 nye asylansøgere, og de seneste fem dage er der ikke registreret en eneste. Der er dog tale om foreløbige tal, og der kan forekomme efterregistreringer. 

Yderligere oplysninger

Presserådgiver Søren Staberg Madsen, tlf. 61 98 32 79[email protected]

Pressechef Pelle Dam, tlf. 61 98 32 80[email protected]

Sidst opdateret 25.03.2020
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden