Forside » Nyheder » 2020-03 » COVID-19: Lige vilkår for danskere og udlændinge til at arbejde frivilligt i sundhedsvæsenet

COVID-19: Lige vilkår for danskere og udlændinge til at arbejde frivilligt i sundhedsvæsenet

Forleden udsendte Udlændinge- og Integrationsministeriet en pressemeddelelse med titlen “COVID-19: Udenlandske arbejdstagere kan midlertidigt arbejde ulønnet i sundhedsvæsenet”. Der er fra forskellige sider stillet spørgsmål til pressemeddelelsen.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye finder på den baggrund anledning til at understrege, at hensigten med pressemeddelelsen var at gøre opmærksom på, at udenlandske arbejdstagere på samme måde som alle andre har mulighed for at stille sig frivilligt til rådighed for sundhedsvæsenet under situationen med coronavirus/COVID-19. Baggrunden herfor var, at der gælder forskellige regler for udlændinges mulighed for at arbejde i Danmark, hvilket kan efterlade tvivl hos nogle udlændinge om, hvorvidt de i den aktuelle situation kan stille sig til rådighed for frivilligt ulønnet arbejde.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

”Det, jeg har forsøgt at sige, er, at for eksempel en udenlandsk læge, der arbejder i medicinalindustrien, på samme vilkår som andre borgere kan skrive sig op i det frivillige beredskab i sundhedsvæsenet − uden at skulle frygte for konsekvenserne. Jeg vil godt understrege, at det ikke er hensigten, at udlændinge kan arbejde uden løn, hvis alle andre får løn for at varetage tilsvarende funktioner.”

Læs pressemeddelelsen “COVID-19: Udenlandske arbejdstagere kan midlertidigt arbejde ulønnet i sundhedsvæsenet”.

Yderligere oplysninger

Presserådgiver Søren Staberg Madsen, tlf. 61 98 32 79[email protected]

Pressechef Pelle Dam, tlf. 61 98 32 80[email protected]

Sidst opdateret 25.03.2020
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden