Forside » Nyheder » 2020-03 » COVID-19: Konsekvenser for de resterende kvoteflygtninge på 2019-kvoten

COVID-19: Konsekvenser for de resterende kvoteflygtninge på 2019-kvoten

15 kvoteflygtninge på 2019-kvoten er endnu ikke kommet til Danmark, og grundet coronavirus er det ikke muligt at sige, hvornår de vil kunne indrejse.

Den danske regering besluttede i august 2019 at tage imod en gruppe særligt behandlingskrævende kvoteflygtninge samt deres eventuelle nære familiemedlemmer - i alt cirka 30 personer.

På den baggrund indrejste 16 kvoteflygtninge i Danmark den 28. februar 2020. Der er planer om at tage imod yderligere 15 kvoteflygtninge, der dog stadig opholder sig i Tyrkiet.

FN's flygtningeorganisation UNHCR meddelte 17. marts at have besluttet at indføre et midlertidigt stop for genbosætning som følge af coronavirus/COVID-19.

Derfor er det på nuværende tidspunkt ikke muligt at sige noget om, hvornår de resterende 15 kvoteflygtninge, der er omfattet af kvoten for 2019, kan indrejse i Danmark.

Yderligere oplysninger

Presserådgiver Søren Staberg Madsen, tlf. 61 98 32 79[email protected]

Pressechef Pelle Dam, tlf. 61 98 32 80[email protected]

Sidst opdateret 25.03.2020
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden