Forside » Nyheder » 2020-01 » Igu kan være trædesten til, at indvandrerkvinder bliver forbilleder for deres børn

Igu kan være trædesten til, at indvandrerkvinder bliver forbilleder for deres børn

Andelen af nyansatte kvinder i igu er vokset markant, viser en analyse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet. Det er særligt inden for det offentlige arbejdsmarked, at igu-forløbene tilrettelægges for kvinder. Et skridt på vejen til at få flere indvandrerkvinder i arbejde og i gang med en erhvervsuddannelse, mener udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye.

Udlændinge og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

”Flygtningekvinder har generelt været svære at få ud på arbejdsmarkedet. Hvis igu’en kan føre til, at flere kvinder får lagt grundstenen til eksempelvis en SOSU-uddannelse, så har vi slået tre fluer med et smæk. Vi har fået en gruppe i gang, der traditionelt har været svær at få ud på arbejdsmarkedet. Vi har fået flere varme hænder. Og kvinderne kan gå ud ad døren hver morgen med et mål og en retning og vende tilbage som forbilleder for deres børn.”

Kvinder er ikke længere underrepræsenterede blandt de nye igu-ansatte.

I 1. kvartal 2017 var der 18 pct. kvinder blandt nye igu-ansatte, mens andelen var 56 pct. i 2. kvartal 2019 – mere end en tredobling på godt to år.

Tre ud af fire kvinder i igu har børn, og mere end hver tredje kvinde i igu har mindst tre hjemmeboende børn. Også de kvinder, der har haft svagere forudsætninger for at lære dansk, begynder at fylde mere i igu'en.

Læs hele analysen (åbner nyt vindue)

Fakta om analysen

Gennem en længere periode var kvinder underrepræsenterede blandt nye igu-ansatte. Analysen følger op på udviklingen i igu-ansættelser og i sammensætningen af gruppen af nye kvindelige igu-ansatte.

Analysen omfatter alle kvinder, der er registreret med igu-forløb (også dem, der har afbrudt eller aldrig har påbegyndt deres igu-forløb) i perioden 1. kvartal 2017-2. kvartal 2019. Analysen er deskriptiv og fokuserer på kvindernes karakteristika på det tidspunkt, hvor de skulle have været påbegyndt i igu-forløb ifølge den indberettede aftale.

Yderligere oplysninger

Presserådgiver Søren Staberg Madsen, tlf. 61 98 32 79, 

Sidst opdateret 10.01.2020
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden