Forside » Nyheder » 2019 » 2019-11 » Flere briter søger om dansk statsborgerskab

Flere briter søger om dansk statsborgerskab

Antallet af britiske statsborgere, der søger om dansk statsborgerskab, er steget markant de seneste år.

Det afspejler sig i de lovforslag om tildeling af statsborgerskab, som Folketinget har behandlet. Siden 2017 er antallet af britiske statsborgere, der er optaget på loven, steget fra 134 til 489.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

“Der er sket en stor stigning i antallet af briter, der ønsker dansk statsborgerskab. Jeg tror, at en del af stigningen skyldes Brexit. Jeg er selvfølgelig kun glad for de mange kommende danske statsborgere. Men jeg vil godt benytte denne anledning til at understrege, at lovgivningen i tilfælde af et Brexit uden en aftale er på plads. Sådan at de ca. 18.500 herboende britiske statsborgere kan fortsætte deres liv i Danmark, uanset om de har søgt dansk statsborgerskab eller ej.”

Lovforslag nr. L 41 om indfødsrets meddelelse 1. behandles i dag. Det omfatter 3.566 personer og ca. 854 bipersoner (børn), der har søgt om dansk statsborgerskab.

Britisk statsborgerskab.JPG

Yderligere oplysninger

Presserådgiver Søren Staberg Madsen, tlf. 61 98 32 79, 

Sidst opdateret 01.11.2019
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden