Forside » Nyheder » 2019 » 2019-12 » Finansloven fordobler bøder for illegal arbejdskraft

Finansloven fordobler bøder for illegal arbejdskraft

Bødeniveauet for virksomheder, der ansætter illegal arbejdskraft, bliver fordoblet. Det fremgår af den finanslovsaftale, regeringen har indgået med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

“Vi skal ikke acceptere fusk og svindel på det danske arbejdsmarked. Derfor er det godt, at bøderne for illegal arbejdskraft nu fordobles. Hammeren skal falde hårdere for de virksomheder, der forbryder sig mod de fælles spilleregler."

Aftalepartierne er enige om at fordoble bøderne for virksomheder, der groft uagtsomt ansætter udenlandsk arbejdskraft uden ret til at arbejde. Bøderne for virksomheder fordobles også i tilfælde, hvor den ansatte ikke har ret til at opholde sig i Danmark, hvor ansættelsen af ulovlig arbejdskraft er begået forsætligt, og/eller hvor der ved overtrædelsen er opnået eller tilsigtet en økonomisk fordel.

Læs aftalen for finansloven for 2020

Yderligere oplysninger

Pressechef Pelle Dam, tlf. 61 98 32 80, [email protected]

Presserådgiver Søren Staberg Madsen, tlf. 61 98 32 79, [email protected]

Presserådgiver Pernille Rølle, tlf. 61 98 32 83, [email protected]

Oprettelsesdato 03.12.2019
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden